Rulouri cu salata de ciuperci si ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2014 | 8865 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta minunata pentru voi! Este de post, aspectoasa, potrivita chiar si pentru atunci cand aveti musafiri. Facand aceste rulouri mi-au venit deja ceva idei si pentru sarbatori, de niste mini rulouri cu diverse umpluturi. Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 150 ton bucati
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu varf maioneza de post
  • frunze de salata verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu salata de ciuperci si ton:

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit circa 30 de minute. Luam 5 forme de rulou, ale mele fiind mai subtirele, le-am mai atasat un stat de carton, apoi le-am invelit in staniol. Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucata o rasucim pana obrinem suluri subtirele. Fiecare sul il rasucim pe cate un rulou si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem si le ungem putin cu un amestec de apa cu ulei, pentru a prinde putin luciu. Le acoperim si le lasam sa se racoreasca.

Daca nu aveti timp sa pregatiti aluatul, puteti folosi foietaj din comert. 

Umplutura: Spalam ciupercile, le punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le taiem bucati potrivite. Ardeiul rosu il curatam de seminte, il taiem cuburi, castravetele murat il tocam marunt. Desfacem tonul, scurgem uleiul. Intr-un bol amestecam ciupercile, ardeiul rosu, boabele de porumb, castravetele murat, tonul. Condimentam cu sare, piper, iar la final incorporam maioneza. In fiecare rulou punem cate o bucata de frunza de salata, apoi cu ajutorul unei lingurite punem umplutura.

Le asezam pe un platou, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu salata de ciuperci si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

15.03.2018, 21:07

Va multumesc mult pentru aprecieri

UrsanMihaela 1

18.03.2019, 11:42

Deja am ramas cu gandul la aceste rulouri, arata fosrte bine, iar de gust nu mai vorbesc, cu siguranta sunt foarte gustoase .

Rocsi 1

18.03.2019, 19:08

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de salata verde